Selamat Tahun Baru 2016
Semoga berjaya menghadapi cabaran yang mendatang
Belajar dari pelbagai sudut
Pelajar bersama-sama menuntut pelbagai ilmu pengetahuan dari pelbagai sudut.
Mengharungi pendidikan abad ke-21
Kami sentiasa memastikan pelajar mendapat pendidikan yang terbaik di sekolah.

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TASEK UTARA 2

Selamat tahun baru 2016 serta selamat kembali ke sekolah. 

Log Masuk

Mesyuarat Agung PIBG

Program group whatsapp talian kasih dan ibu bapa angkat telah dirasmikan oleh Yb Dato Hj Adam bin Sumiru . 

Email

Mesyuarat Agung PIBG 2016

Pada 27 Februari 2016 (Sabtu - 8 pagi ) , pihak sekolah Smktu2 akan mengadakan Mesyuarat Agung PIBG yang ke-12 . Majlis akan diadakan di dewan terbuka dan makmal bahasa . Anugerah kecemerlangan 2015 juga akan berlangsung pada waktu yang sama .  Pelajar yang mendapat keputusan yang cemerlang pada 2015 akan diberi anugerah . Warga Smktu2 wajib hadir dan memberi sokongan .

Email

Maulidurrasul 2016

Pada hari sambutan maulidurrasul , pihak sekolah telah menjemput bekas guru Smktu2 untuk memberi ceramah tentang agama iaitu Ustaz Fahmi . Beliau telah memberi ceramah agama yang bertajuk 'Kenali Rasulullah" . Ceramah yang disampaikan begitu mendalam dan menyebabkan pelajar menitiskan air mata . Beliau juga seorang pelawak dan mempunyai suara yang merdu apabila menyanyi . 

Email

Netball Smktu2

Pada 16 - 18 Februari 2016 , pihak sekolah telah menghantar wakil sekolah P-18 untuk menyertai pertandingan bola jaring yang diadakan di SJKC Foon Yew 4 . Atlet-atlet sekolah ini telah mencapai kejayaan pada peringkat separuh akhir . Tahniah diucapkan kerana telah mengharungi nama sekolah . Teruskan usaha ! 

Email

Salam Maulidurrasul

Pada 25 Februari 2016 , pihak sekolah telah mengadakan sambutan Maulidurrasul yang dijalankan di dataran sekolah . Pelajar-pelajar berpakaian unit uniform lengkap dan separa lengkap serta memegang bendera yang kreatif . 

Email

Lokasi Kami

Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive